Voksenavdeling

...

Fredag 13. mars klokken 14:30-16:00 kommer studenter fra Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) for å ha saksmottak og holde foredrag på Harstad bibliotek.

Juridisk rådgivning for kvinner er et studentdrevet rettshjelptiltak som gir gratis juridisk rådgivning til alle som definerer seg som kvinner.
Vi kan bidra i saker som gjelder barn, familie, arbeid, diskriminering, trygd, bolig, utlendingssaker, gjeld, vold og fengsel.

Hvis du har en sak du trenger hjelp med er vi tilgjengelige ved Harstad bibliotek fra klokken 14:30-16:00.
Hvis du har en sak som ikke er innenfor JURK sine saksområder kan du også få hjelp av JURK til å finne riktig instans for din sak.

Foredraget er AVLYST!

Velkommen!

Forfatter Lill-Karin Elvestad holder foredrag fra sin egen bok Brytningstid som omhandler skuspilleren Ågot Gjems Selmer.

Ågot Gjems Selmer (1857-1926) var skuespilleren ved Christiania teater, som kom til Balsfjord sammen med sitt livs kjærlighet, den nyutdannede legen Alfred Selmer.
Overgangen til de veiløse, grisgrendte bygdene, der Ågot måtte hjelpe til i behandlingen av dødssyke pasienter, fødte en ny bevissthet.
Hun grep pennen, og gjennom sitt forfatterskap og engasjement belyste hun kontroversielle temaer som likestilling og «fri» barne-oppdragelse, kvinners rett til medvirkning og påvirkning i samfunnet, viktigheten av et kjærlighetsfylt seksualliv og kvinnens rett til en selvstendig karriere.
Hennes ti utgitte barnebøker, essay og skuespill gir et viktig tidsbilde av Nord-Norge..
Foredraget vil inneholde bilder fra Ågots liv, mange fra årene i Nord-Norge.

Advokatvakt i biblioteket tirsdag 3. mars 2020 fra kl.16:00.
Advokatene i Midt-Hålogaland krets av Den norske advokatforening tilbyr gratis juridisk rådgivning i samarbeid med Harstad bibliotek. Advokat er tilgjengelig på biblioteket fra kl.16:00. Kølapp deles ut mellom kl.15:30- 17:00. Du får hjelp så snart det blir din tur. Og skulle du måtte vente litt, kan du kose deg med en bok så lenge. Velkommen

I dag feirer vi Nasjonal bibliotekdag med å fokusere på «TROMS LESER NORDNORSK». I 2.etasje finner du bokutstilling med fokus på lesekampanjen. Kom innom oss og bli med! Mer informasjon om kampanjen finner du her: http://bibliotek.tromsfylke.no/litteratur/tromsleser/

I denne artikkelen fra NRK finner du gode lesetips for voksne:

https://www.nrk.no/kultur/xl/sommerens-beste-lesetips-1.14593331

Søk opp bøkene og lån dem hos Harstad bibliotek:

https://bit.ly/325JaF6

Vil du finne nye leseopplevelser og gjøre deg bedre kjent med nordnorsk litteratur og nordnorske forfattere? Da kan du bli med på vår lesekampanje for voksne: Troms leser nordnorsk. Kanskje blir det du som leser deg til deltakelse på en av de nordnorske litteraturfestivalene.

Vi trekker ut én hovedpremie blant alle innsendte lesekort og én mindre premie i hver kommune. For å være med i trekningen må man lese minst fem bøker totalt i fem forskjellige kategorier i perioden 1. juni til 31. desember.

Kategorier:

1. En roman med handling fra Nord-Norge
2. På tur i Nord-Norge
3. En ny roman med forfatter fra Nord-Norge (2018/2019)
4. En diktbok med forfatter fra Nord-Norge
5. En bok med nordnorsk humor
6. En historisk roman om Nord-Norge
7. En novellesamling eller antologi med forfattere fra Nord- 
Norge
8. En klassiker med forfatter fra Nord-Norge
9. En faktabok med tema fra Nord-Norge
10. Nord-Norge sett sørfra (alle sjangre)

Mer info finner du her:
http://bibliotek.tromsfylke.no/litteratur/tromsleser/

EDIT & EID
Forfattersamtale mellom Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen.

Caroline Kaspara Palonen er bokaktuell med romanen «Mascarasøvn», Ingvild Solstad-Nøis med romanen «Eid». Med fokus på karakterene Edit og Eid, som bærer disse to romanene, setter forfatterne søkelyset mot under- og overreaksjon i møte med verden.

Ingvild Solstad-Nøis har teft for psykologien og ironien i det mellommenneskelige spillet. Hun debuterte i 2011 med romanen Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit, og i 2013 utkom romanen Rolig sone. Eid er hennes tredje bok.

Caroline Kaspara Palonen har gjort seg bemerket med sin underfundige og lett gjenstridige tone, lagt i munnen på jeg-fortellere som distanserer seg fra omgivelsenes mas. Hun debuterte i 2011 med romanen Xeroxdager. Så fulgte romanene Du er meg for søvnig (2013) og Det er mitt hav (2015). I 2016 kom diktsamlingen Øy, øy. Mascarasøvn er hennes femte bok.

Norsk Forfattersentrum presenterer et utvalg av den nordnorske bokvåren på Festspillene i Norge. Fredagsprogrammet presenteres i samarbeid med Harstad bibliotek.

Litterær vårfest er støttet av: Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond

Demenskoordinator i Harstad kommune er tilgjengelig for uformell prat med besøkende i musikkavdelingen fra kl.10:00- 15:00 mandag 3.juni. Velkommen!

Harstad bibliotek har i dag fått lese-TV for svaksynte. Takk til Kjell Pedersen (bilde) fra Harstad kontaktklubb for svaksynte og takk til Enhet for mestring og helse.

Velkommen til foredraget «Kan du være av samisk slekt?» på Harstad bibliotek torsdag 7. februar kl.17:30.

Velkommen til foredrag med Hans Olav Lahlum på Harstad bibliotek

fredag 12 oktober kl.16:30.

Sentralt i foredraget «Krim og Sjakk» er krimboken Isbjørngåten og

sjakkboken Sjakkgeniene i fokus, begge utgitt i 2018.

Hans Olav Lahlum er historiker, forfatter, sjakkentusiast og aktiv politisk.

Han er mye brukt som kommentator og debattant.

I forbindelsen med at Advokatfirmaet Finn Chess International sin turnering

12. – 14. oktober på Thon Hotell her i Harstad skal Hans Olav Lahlum

ha foredrag på Harstad bibliotek nå på fredag.

Demenskoordinator i Harstad kommune er tilgjengelig for

uformell prat med besøkende i musikkavdelingen

fra kl.10:00- 15:00 mandag 1.oktober.

Velkommen!