Filmoteket – ny strømmetjeneste for film

Nå kan du bruke lånekortet ditt til å låne spillefilmer fra bibliotekenes egen filmstrømmetjeneste, Filmoteket. Her kan du velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler for både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere, til smalere filmer.

For å bruke tjenesten må du ha et nasjonalt lånekort tilknyttet biblioteket. Dette kan du få ved å komme innom biblioteket i åpningstid med legitimasjon slik at vi kan ordne det direkte. Eller du kan opprette et digitalt nasjonalt lånekort Her. Hvis du oppretter digitalt nasjonalt lånekort, må du ta kontakt med oss slik at vi får lagt det inn i det lokale systemet slik at du kan låne. Ditt nasjonale lånekort må være registrert med Harstad bibliotek som hovedbibliotek.

Kom i gang med Filmoteket:

1. Gå til www.filmoteket.no
  2. Velg Logg inn i menylinjen
  3. Klikk på Registrer ny bruker. Her oppretter du et brukernavn og passord, og legger inn lånekortnummer og PIN-Kode fra lånekortet ditt. Velg Harstad bibliotek i nedtrekksmenyen.
  4. Du får tilsendt en bekreftelsesmail. Vennligst sjekk e-posten din, og bekreft denne.
  5. Snurr film!

Utlånstid og antall lån

• Utlånstid: Filmene er tilgjengelige i 48 timer etter du har lånt dem.
  • Hvor mange filmer kan du låne? Du kan foreløpig låne 4 filmer pr. måned.
  • Sjekk også Filmoteket for flere spørsmål og svar om strømmetjenesten.

Lånte filmer kan du se på alle plattformer, i alle de kjente nettleserne. Du kan også overføre filmene til større skjerm via AirPlay og Chromecast. Du bruker lånekortet (lånekortnr + pin-kode) for å låne film.