9. juni kl. 19.30: Dekameronen. Jon Rognlien om Giovanni Boccaccio

Sju kvinner og tre menn sitter innestengt i en villa mens en skummel sykdom sprer seg utenfor, og forteller hverandre historier for å få tiden til å gå.

Det kunne ha skjedd i april 2020, men det er rammen for Giovanni Boccaccios novellesamling Dekameronen fra 1353, som foregår under svartedauden. Selv om fortellingene er langt fra nye, framstår de fortsatt friske og naturlige i dag – her er det komikk og erotikk, slående menneskeskildringer og spark til samfunnets adelige og geistlige.

Hva er det med denne klassikeren som gjør at den fortsatt ikke virker utdatert? Og hvorfor er den verdt å plukke opp nå i vår egen karantene-tid? Få en innføring i en av litteraturhistoriens store klassikere fra forfatter, oversetter og kritiker Jon Rognlien.

I vår podkast kan du de neste dagene høre fire korte fortellinger fra Dekameronen lest av skuespillere. Den første fortellingen blir tilgjengelig samme dag som foredraget. Du finner podkasten vår Litteraturhuset i din podkast-app, hos iTunes, Spotify, SoundCloud eller på våre nettsider: http://litteraturhuset.no/podkast/

Litteraturhusets serie om pestlitteratur tar for seg utvalgte litterære verk om pest, isolasjon og unntakstilstand.

Blir du fristet til å høre mer fra Dekameronen? Skuespillerne Charlotte Frogner og Anders Eide leser utvalgte fortellinger fra boka, som slippes som podkast denne uka, en hver dag fra og med onsdag. Du finner Litteraturhusets podkast i din podkastspiller, samt iTunes, Spotify og på våre nettsider: http://litteraturhuset.no/podkast/

I disse dager vil Samlaget også nyutgi en samling av tekstene fra Dekameronen, for dem som vil dykke dypere inn i boka.

Videolenke kommer på facebook arrangementer til litteraturhuset https://www.facebook.com/events/2630963420504739/ og på litteraturhusets hjemmeside http://litteraturhuset.no/arrangement/hjem-i-stua/om-dekameronen/ Arrangementet starter kl. 19.30.