10. juni kl. 14: «Erindring af Fjeldreisen i 1820» 200 år senere

«Fjeldreisen» studentene Baltazar Keilhau og Christian Boeck gjorde med den lokalkjente reinjegeren Ole Urden sommeren 1820, har i ettertid fått status som en skjellsettende begivenhet innen norsk naturvitenskap, fjellsport, fotturisme, nasjonalromantikk og malerkunst. Tegningene og akvarellene de lagde underveis, er vesentlig for alle historiene fra turen.

Nasjonalbiblioteket har både de første skissene og senere bearbeidelser og reproduksjoner i flere teknikker. Bli med på en granskning av originalmaterialet! Etter 200 år med teknologisk utvikling og klimaendringer, åpner dette materialet for nye perspektiver.

Arrangementet inngår i «SERIE 112: kulturarv i miljøperspektiv».

Lenke blir delt på nasjonalbibliotekets hjemmeside https://www.nb.no/hva-skjer/erindring-af-fjeldreisen-i-1820-200-ar-senere/ eller på Nasjonalbibliotekets facebook arrangement https://www.facebook.com/events/590466878256694/
Foredraget starter kl. 14. Følg med!